In mijn rol als zeilmaker en zeilontwerper is het geven van advies een dankbaar aspect van mijn werk. Het is interessant om te zien hoe een ogenschijnlijk eenvoudig advies soms volledig over het hoofd wordt gezien of hoe iemand er een paar jaar over doet om het echt te begrijpen. (Ik denk dat dit meer iets zegt over mijn communicatievaardigheden – logisch voor mij, maar niet altijd voor anderen! 🤣)

Onlangs benaderde een gewaardeerde klant mij met een probleem over zijn genua-car: “Kijk, de schijven zijn bijna versleten… Ik moet iemand vinden die een nieuwe voor me kan maken. De karren zelf zijn prima, behalve dit…” Nou, laat me een snelle en eenvoudige oplossing met je delen die volgens mij goed voor je werkt. Deze klant heeft zijn eigen 42-voeter gebouwd en uit de glinstering in zijn ogen bleek duidelijk dat hij zeer geïntrigeerd was door “mijn” gebode oplossing. Het is ongelooflijk bevredigend om mensen zoals hij te helpen – een paar woorden, sprankelende ogen en een tevreden klant.

Ik ben blij met hoe het allemaal is geworden! Geweldig gemaakt door de klant. Hoewel ik zelf een iets grotere maat LFR had voorgesteld.
Zeilmakers en andere professionals op het gebied van jachten komen bijna dagelijks op zoveel verschillende boten en komen zoveel verschilldende oplossingen tegen dat de hesenen soms 1 grote vergaarbak zijn.