Cruising

Performance cruising

Het juiste zeil kiezen

Het juiste zeil kiezen begint met nadenken over de omstandigheden waarvoor u uw zeil wilt inzetten. Bent u meer een plassenzeiler of iemand die regelmatig de oversteek naar Engeland maakt?  Ligt de nadruk op comfort of zijn clubwedstrijden ook belangrijk?  Ook afwegingen als budget, de verwachte levensduur, vormvastheid en gewicht spelen een belangrijke rol in de uiteindelijk gemaakte keuzes.

Bank Sails heeft een selectie zeilen passend voor elke cruiser.  Wij van Bank Sails Nederland helpen u graag met de voor u juiste afwegingen te maken en de daarbij passende zeilen te helpen kiezen. 

Membraan

Membraan zeilen worden van oudsher geassocieerd met wedstrijdzeilen, terwijl membraan zeilen in de basis enkel verwijst naar de op maat gemaakte  ontwerp- en productiewijze van het zeil. Elke combinatie van fibers is mogelijk en stelt Bank Sails instaat om voor elke omstandigheid het optimale zeil te creëren in diens eigen loft in Bari. Van sterke duurzame oceaan zeilen tot de lichtste wedstrijdzeilen. De door Bank Sails ontwikkelde befaamde range aan (i)Revolution zeilen zijn een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden.  Speciaal voor cruisers is een geheel eigen range ontwikkeld.

Omdat met membraan zeilen alles mogelijk is, komen we in overleg ook graag tot een geheel op maat gesneden samenstelling voor uw nieuwe membraan zeil. Onze membraanzeilen hebben zich inmiddels over heel de wereld bewezen.

Laminaat

Onze big panel laminaat zeilen zijn het ideale compromis voor zeilers die niet kiezen voor membraan maar wel op zoek zijn naar de eigenschappen die membraan zeilen met zich meebrengen, zoals licht van gewicht en de stabiliteit van het zeil. Er is veel keuze in laminaat doeken van de rol, zowel van verschillende leveranciers als laminaat gefabriceerd door Banks Sails in Bari.      

Dacron

Goede geweven doeken zijn geschikt voor vele toepassingen. Scherp geprijsd en geschikt voor een breed gebruik. Voor zware sterke offshore cruise zeilen maken we regelmatig gebruik van dacron doek versterkt met vectran of dyneema.  Aan de casual zeiler verkopen we regelmatig cross cut of radiaal gesneden all purpose zeilen.

Voor elke toepassing en in elke kleur kunnen wij  geschikte dacron zeilen leveren. Graag helpen we u met het maken van de juiste keuze.  

 

Down wind

Een prettig hanteerbaar zeil voor ruime koersen kan het verschil betekenen tussen comfortabel en vlot blijven zeilen en de motor starten om koers te zetten naar de haven. Er is een ruim assortiment voor elk schip en voor elke weer.

 Voor uw gemak kunnen we uw zeil voorzien van een roller of slurf. Veel  van onze klanten kiezen voor cableless Code 0s op een roller.