Performance sails at it best

MEMBRANE, waar de meeste zeilers ons van kennen

 

MEMBRANE is niet alleen een specifiek materiaal dat wordt gemaakt met onze eigen innovatieve en exclusief toegepaste technologieën, maar is vooral ook een andere benadering van het zeilontwerpproces zonder dimensionale beperkingen. MEMBRANE is zowel ART, WETENSCHAP, TECHNOLOGIE en bovenal vakmanschap.

Met de uiterst moderne Banks Sails lamineer-faciliteit in Bari (Italië), beschikken wij over een van de grootste lamineervloeren in Europa, en produceren we tot 30m x 6m lichtgewicht en extreem vormvaste zeilpanelen. Het 100% in eigen beheer hebben van deze lamineervloer, stelt Banks Sails Europe in staat het gehele proces van A-tot-Z te controleren. Recent hebben wij succesvol een zeil van ruim 850m2 ontworpen, gelamineerd en afgewerkt.

MEMBRANE is een combinatie van het beste willen doen, zonder compromissen: de beste grondstoffen, de juiste technieken zoals 100% vlak lamineren, de beste verlijming met onze eigen twee componentlijm, toepassen van hoge druk tijdens lamineren en extreem belangrijk een lange uithardingstijd van soms wel weken. Alles om ons unieke, beproefde MEMBRANE eindresultaat te krijgen.