Zo, we naderen het einde van 2023 en we zijn bijna (en eindelijk) live met de vernieuwde loft en website. Het einde van Apollo Sails Nederland, we gaan door als Banks Sails Nederland. Dat waren wij al vele jaren overigens. Met de nieuwe loft in Nederland willen we nog dichterbij, met alle kennis en kunde die we bezitten, ontwerpen en maken. Omdat wij vinden dat je zeilen niet eerst de halve aarbol over moeten vliegen (soms zelfs 2x de aarde rond..).

Deze nieuwe website heeft even op zich laten wachten, had net wat minder prioriteit dan het bedienen van onze huidige klanten, het inrichten van de nieuwe loft in Sint-Annaland alwaar wij de eerste nieuwe zeilen inmiddels gemaakt hebben. En afgeleverd! Dat is, hoe gek dat wellicht mag klinken, toch wat wij het liefst doen: het maken van heel mooie, goed ontworpen zeilen. En daarna is het nog niet voorbij, voor de klant. Daarna kun je op ons rekenen wat betreft service, wat betreft feedback, tuning.. om alles uit het zeil te halen wat er in zit. Dit was al zo de afgelopen jaren, dit blijft zo in de toekomst.

De service die wij bieden vraagt om een goed en modern geoutilleerde zeilloft. Uitgerust met moderne apparatuur, met een voorraad aan materialen die de service ook stand doet. Het is tegenwoordig gewoon te makkelijk om te roepen: wij leveren service. Het landschap van zeilmakers ziet er vandaag de dag ietwat vreemd uit, met cowboys die (en we liegen niet) 2 tot 3 zeilen per jaar verkopen. Van ons mag het allemaal maar wij weten dat het vak om meer vraagt, veel meer behelst dan het sturen van een goedkope factuur.

Vanaf nu is een ieder welkom. Zowel de loft, de website als inhoud zal nog getrimd worden de komende weken. Net als met zeilen en een zeilboot: het is nooit af. Het einde van het jaar gebruiken we voor wat rust en reflectie.

03/06/2019 Solaris Cup © Carlo Baroncini Photography