iREVOLUTION & REVOLUTION

Wij doen het zelf, anders en beproefd succesvol

Wanneer een (wedstrijd)zeiler een nieuwe zeilgarderobe aanschaft, zoekt hij of zij naar de volgende voordelen: een zeil dat licht van gewicht is, zijn vorm lang vasthoudt, een zeil dan lang genoeg meegaat, een zeil dat snelheid aan de boot geeft. En ‘last but not least’ een zeil dat niet extreem prijzig is.

Onze REVOLUTION en iREVOLUTION zeilen hebben ruimschoots bewezen aan al deze eisen te voldoen.

Lamineren

“Wie als zeilmaker het lamineer proces beheerst, staat al op voorsprong”. Banks Sails Europe beschikt over jarenlange ervaring in het lamineren van zeilmaterialen. Onze focus ligt altijd op kwaliteit, niet slechts op het behalen van de grootste winstmarge.

Kwaliteit laat zich niet louter beschrijven; zij moet worden bewezen en ervaren. En dat is precies wat wij al decennia lang doen.

Iemand roept “filmless”…

Nee, we gaan het niet maken noch leveren. Waarom niet, vragen sommige ons. Simpel. Omdat het tot nu toe bewezen heeft niet beter te zijn en daarmee geen voordeel biedt. Wij testen, innoveren en verbeteren onze processen en ontwerpen continu. Het verwijderen van de mylarfolie in een zeil geeft geen voordelen.

Het thermoplastisch lamineren van zeilen vergt enkele uren. Wij hebben geen haast om kwaliteit te leveren: het volledige iREVOLUTION-proces kan tot enkele weken in beslag nemen voor een individueel zeil. Dit omvat een rustperiode onder vacuüm, met zorgvuldig gecontroleerde vochtigheid en temperatuur.

Structural Skin

Onze film is onze kracht. Bewezen, beproefd. Wij benadrukken juist de filmfunctie: door een gestabiliseerde, nietkrimpbare lichte TNT-laag toe te voegen aan de mylar creëren wij een structural skin.

Geen eenvoudige Taffeta of beschermlaag, geen grijze of zwarte coating die alleen maar cosmetisch is, maar een sterke, stabiele, lichte laag die het zeil in staat stelt om:

  • tijdens het zeilen compressiebelastingen kan absorberen;
  • fibers op de juiste plaats houdt, zelfs als het zeil in een zeilzak is verfrommeld;
  • het vormbehoud zeer ten goede komt.

Vervormde zeilen

Waar sommige focussen op “voorgevormde” zeilen, focussen wij met iREVOLUTION op:

  • een zeil dat symmetrisch is aan stuurboord en bakboordzijde

Tevens lamineren wij met een druk tot wel 12 ton. Dit is alleen mogelijk met vlaklamineren.

Met onze geavanceerde aëro-elastische software kunnen wij de fiber-layout perfect op boot en zeil afstemmen en een hoogwaardige  verbindingstechniek maakt van de verbinding van de panelen het sterkste deel van het zeil.

Banks Sails ICE 54 iREVOLUTION sails